Feedback geven en ontvangen

Opleidingsinformatie

Feedback geven en ontvangen is voor veel mensen lastig. Bang zijn voor de reactie van de ander, of de ervaring hebben dat het niks teweeg brengt. Redenen om ongenoegen en irritaties niet uit te spreken. Terwijl feedback een krachtig middel is in de samenwerking met anderen. Om samen tot verandering te komen.

  • Na het volgen van de training kun je op een respectvolle wijze feedback geven. Op een constructieve manier zodat de ander ook bereid is met jouw feedback aan de slag te gaan. Je kunt feedback geven in de dialoog met collega’s en samen werken aan verandering en verbetering. Ook kun je feedback die je ontvangt omzetten in actie en verbetering. Om zo samen constructieve relaties op te bouwen en te verbeteren.
  • Deze training is interactief en maakt gebruik van korte stukjes theorie die aangeleerd worden door deze te oefenen met situaties uit de praktijk.
  • Iedereen die zijn of haar feedbackvaardigheden wil verbeteren en zijn of haar samenwerking met anderen wil versterken, kan deelnemen aan deze training.

In de samenwerking met anderen is het gebruiken van feedback essentieel. Zowel positieve feedback als kritische feedback. ‘Stille meesters kan men niet dienen’. Oftewel, als je samen met je collega’s wilt ontwikkelen, de samenwerking wilt verbeteren of versterken, dan moet feedback kunnen geven en ontvangen een dagelijks gebruikte methode zijn. Wil je dat de collega iets doet met jouw feedback? Dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Om er voor te zorgen dat je feedback respectvol en opbouwend wordt ervaren. Feedback ontvangen en gebruiken voor zelfreflectie en ontwikkeling vraagt ook om een aantal vaardigheden. Deze ga je leren in deze training.

Het volgende komt aan bod:

  • De stappen van feedback.
  • Je eigen houding en gedrag (non verbale communicatie).
  • De juiste randvoorwaarden creëren.
  • Luistervaardigheden.
  • Feedback gebruiken voor ontwikkeling.
  • Complimenten.
Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact