Slecht nieuws goed brengen

Opleidingsinformatie

Een sollicitant afwijzen, een medewerker moeten ontslaan, een klant die je niet kunt helpen. In de praktijk doen zich regelmatig situaties voor waarin je een vervelende boodschap moet brengen. Vervelend voor de ontvanger, maar ook voor jou als brenger lastig. In deze training leer je niet alleen hoe je het slechte nieuws goed kunt brengen, je leert ook hoe je om gaat met emoties, die van de ontvanger en die van je zelf.

  • Na deze training kun je op constructieve wijze een slecht nieuws gesprek voeren. Je kent de valkuilen en hoe je deze kunt vermijden. Je kunt de emoties van de ontvanger opvangen en met je eigen emoties omgaan. Je kunt, ondanks de vervelende inhoud, het gesprek in goede banen leiden.
  • Deze training is interactief en maakt gebruik van korte stukjes theorie die aangeleerd worden door deze te oefenen met situaties uit de praktijk.
  • Iedereen die vanuit zijn/haar functie slecht nieuws gesprekken moet voeren kan deelnemen aan deze training.

Slecht nieuws brengen is lastig. Je weet van te voren niet hoe de ander gaat reageren op jouw boodschap, anticiperen is lastig. Er zijn valkuilen die de situatie kunnen laten escaleren. Er zijn ook technieken die juist zorgen voor een ‘goed’ verloop van het gesprek. Dit hangt allemaal af van jouw vaardigheid in het voorbereiden en brengen van het nieuws. En hoe je daarna omgaat met de emoties die ontstaan. In deze training leer je de vier fases gebruiken waaruit een slecht nieuws gesprek bestaat. Je leert verschillende technieken om escalatie te voorkomen en op een juiste wijze om te gaan met de emoties die ontstaan. De inhoud van de boodschap kun je niet veranderen, de wijze waarop je deze brengt wel.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact